Reseinspiration
Till startsidan

TACK FÖR DEN HÄR GÅNGEN!

Alltid lika ledsamt att åka hem. I det här fallet var det verkligen borta bäst men hemma bra. Colin, vår son, sa att han ville stanna en vecka till och fortsätta åka slalom. Jag förstår honom! Tårarna rann lite för mig när vi passerade alla backar och skulle ta oss hem.

Vi har haft en magisk lång helg i Kungsberget och verkligen njutit till max. Ett plus i kanten var ju såklart det magiska vädret. Har varit helt underbart att stiga upp på morgonen och mötas av en fantastisk utsikt med strålande sol och nypistade backar.

Känns tråkigt att skidsäsongen snart är slut, men jag kommer nog alltid försöka att tajma in att åka såhär på slutet. Lugnt i backarna, inga köer och bara MYS. Ni som har er resa framför er innan säsongen tar slut kommer verkligen att få en härlig upplevelse. 🥰

innan vi åkte hem idag så tog jag och Linus några åk och barnen åkte lite i barnbacken tillsammans med mormor och lillmorfar.

Tack Kungsberget och hejdå från en familj som kommer köpa liftkort för säsongen 2022-2023 direkt när det öppnas upp! 🥰

(PS! Plockbrickan igår var magisk!)

ÖVERLYCKLIG!

Vilka dagar vi har här. Vädret har verkligen visat sig på sin bästa sida och solen har lyst nästintill hela tiden. Det har även varit rätt folktomt och inga köer alls i liftarna. Får jag välja kommer jag alltid åka i slutet eller i början av säsongen, just för att åken går så himla snabbt! Ner från backen och in i liften bara. 🥰

Idag var det däremot flera tävlingssugna människor här. Som jag skrev i tidigare inlägg så anordnade Kungsberget tillsammans med Sara Hector en tävling här idag till en insamling för ALS. Jag hörde rykten om att det var närmare 100.000 kr som samlades in – WOW 🥰

Idag var vi uppe i ottan igen och redo när liftarna öppnade. Jag drog iväg till järbo en snabbis för att köpa blöjor. Tänk att det alltid är något man glömmer att packa ordentligt av. Jag och Liwia mös i barnbacken medan Colin och Mormor åkte skidor 🥰

Sen åt vi lunch, korv med bröd, klassiker! Innan mamma och Bosse tog barnen så att jag och Linus kunde åka lite. Otroligt härliga åk med fina backar. När vi åkte liftarna upp värmde solen skönt i ansiktet. I skrivande stund märker vi alla hur kinderna hettar efter en hel dag ute.

Vi tog oss till afterskin också för lite mys. Trubaduren var igång och det var så härligt att mysa där. Och vi träffade även Björnbusan! Vi byttes av för lite mer skidåk och jag och Linus förberedde inför middagen, mammas lasagne. Även om köken här är väl utrustade med allt man behöver så förberedde vi en hel del hemma, just för att man vill maxa tiden utomhus så mycket. Vi åt, plockade undan och sen tog vi oss ut igen. Min mammas gamla jobbarkompis Janne har jobbat här tidigare, och han hörde rykten om att Colin ville åka i pistmaskinen. Den som gör backarna underbara för morgondagens åk. Gissa om vi fick en underbart lycklig kille här. Han har pratat och pratat om det nu och var så överlycklig. Jag har sagt det förr och säger det igen, vilka minnen vi skapar här med familjen.

Nu har vi precis varit och åkt snowracer i pulkabacken igen. Så otroligt skojigt! Barnen säger bara ”meeeeeeer!”. De somnade på några minuter båda två. Vi andra ska göra en plockbricka och spela kort. Tack Kungsberget för ännu en magisk dag!

GENOMTÄNKT OCH BRA

Säkert att säga att man inte behöver ställa klockan med barn, men vid 07.30 steg vi upp och möttes av en fantastisk utsikt.

 

Vi åt frukost och vi gjorde oss redo för en hel dag i backen. Det jag uppskattar med Kungsberget är bland annat att det är en separat backe där barnen för nöta på utan stress. Det är ”rullband” och två knappliftar och med massor av figurer i backen där de kan göra high five! Som jag skrev i tidigare inlägg så är vi här med en 1.5 årig tjej också och där är fokus på att vänja bara. På med pjäxorna och gå runt och känna lite hur det känns med skidor på.

Vi tog faktiskt en lunch i en av alla restauranger här idag. Det var buffé som serverades och barnen var så nöjda, speciellt med en rum fyllt med leksaker efteråt. Till och med så föräldrarna kunde njuta av en kaffe efteråt, det hör ju inte till vardagen 😉

Sen dess har vi bara åkt, åkt och åkt. Det är fantastiskt mysigt att vara här och väldigt fint att jag själv lärde mig att åka skidor här som barn. Nu går liksom traditionen vidare och jag ser framför mig hur vintrarna framöver kommer att spenderas här. Det jag blir väldigt fascinerad över är hur genomtänkt allting här. Läge på Kungslodgen, restaurangerna, att det står varm saft och vatten på många ställen och att det finns mycket toaletter, även utspritt i backen. Det är många fina backar att åka i!

Nu har vi precis varit i barnbacken igen. Fram till 20.00 ställer de fram snowracer som man kan åka knapplift upp med. Så roligt! Jag drog två fina vurpor, haha. Imorgon väntas en ny dag i backen och Sara Hector har också en tävling här till förmån för ALS. Vi har sett förberedelserna från vårat rum och är verkligen taggad. Sånt bra intiativ!

INCHECKADE OCH REDO FÖR MYS!

Åh vilken härlig resa vi hade hit till kungsberget. Redan vid Sandviken började det att snöa och vi alla kände pirr inför en härlig helg med massor av skidåkning och utomhusaktiviteter.

Vi stannade i Sandviken och åt middag!

När vi lämnade Sandviken så visade vädret sig från sin bästa sida. Så mysigt med snö!

Incheckade och redo! Den här helgen bor vi i Kungslodgen i Kungsberget. Dessa rymliga och mysiga lägenheter, med hela åtta bäddar, hittar du i Kungslodgen precis bredvid Västliftarna som tar dig ända upp till toppen. Kök finns i lägenheterna, men om du vill njuta av en middag på restaurang så tar du dig snabbt till Ski Lodge, Fröken Filipssons och Sofias Pizzeria utan att ens behöva gå utanför ytterdörren. Lägenheterna mot backen har balkong. Här hittar du mer info :  

Nu har vi precis lagt barnen och ska sätta oss i soffan och mysa lite. Min syster och pojkvän kom precis hit och det kan eventuellt bli en omgång monopol. Imorgon ska vi starta dagen tidigt för en hel dag i backen! Nämnde jag förresten att jag glömde mina skidor? Hehe. Min låtsaspappa fick vända efter att han lämnat av Louise och Amir här och lämna av dem. TYP (!) det viktigaste man kan ha när man ska iväg på skidresa. Annars hade jag ju såklart kunnat hyra här i Kungsberget under morgondagen så det hade ju löst sig. Men så typiskt mig! 😂

 

Kungsberget – här kommer vi!

Hej!

Vecka 13 kommer jag, @wickanahlin, vara i härliga kungsberget tillsammans med min familj. Min sambo Linus och våra två små kottar. Med oss kommer även min mamma, låtsaspappa och syster med pojkvän att vara. Vi är riktiga äventyrs-människor som älskar att uppleva vad Sverige har att erbjuda och speciellt på vintern! Ett plus i kanten är såklart att kungsberget ligger nära oss så att resan inte blir allt för lång.

Den här veckan kommer ni att få se oss åka skidor, vi kommer fortsätta att lära Colin på tre år att åka slalom och vi kommer även låta vår dotter Liwia på snart två år att få testa. När vi bokade inför kungsberget så skrev jag till dem för att kolla om Liwia är för ung så fick jag sådant fint svar… ”Ja vi har utrustning till så små, perfekt att lära dom gå i pjäxor och vänja sig vid tidig ålder.” Och det är verkligen det som är tanken här med våran vecka i kungsberget. Vi ska lära, vänja och bara ha roligt. Häng med oss på en fartfylld vecka med skidåkning, härliga dagar och skratt!