Säkert att säga att man inte behöver ställa klockan med barn, men vid 07.30 steg vi upp och möttes av en fantastisk utsikt.

 

Vi åt frukost och vi gjorde oss redo för en hel dag i backen. Det jag uppskattar med Kungsberget är bland annat att det är en separat backe där barnen för nöta på utan stress. Det är ”rullband” och två knappliftar och med massor av figurer i backen där de kan göra high five! Som jag skrev i tidigare inlägg så är vi här med en 1.5 årig tjej också och där är fokus på att vänja bara. På med pjäxorna och gå runt och känna lite hur det känns med skidor på.

Vi tog faktiskt en lunch i en av alla restauranger här idag. Det var buffé som serverades och barnen var så nöjda, speciellt med en rum fyllt med leksaker efteråt. Till och med så föräldrarna kunde njuta av en kaffe efteråt, det hör ju inte till vardagen 😉

Sen dess har vi bara åkt, åkt och åkt. Det är fantastiskt mysigt att vara här och väldigt fint att jag själv lärde mig att åka skidor här som barn. Nu går liksom traditionen vidare och jag ser framför mig hur vintrarna framöver kommer att spenderas här. Det jag blir väldigt fascinerad över är hur genomtänkt allting här. Läge på Kungslodgen, restaurangerna, att det står varm saft och vatten på många ställen och att det finns mycket toaletter, även utspritt i backen. Det är många fina backar att åka i!

Nu har vi precis varit i barnbacken igen. Fram till 20.00 ställer de fram snowracer som man kan åka knapplift upp med. Så roligt! Jag drog två fina vurpor, haha. Imorgon väntas en ny dag i backen och Sara Hector har också en tävling här till förmån för ALS. Vi har sett förberedelserna från vårat rum och är verkligen taggad. Sånt bra intiativ!