Swoosch säger det så har ytterliggare en vecka snart passerat. Det är redan fredag igen och det är mindre än 5 veckor kvar till öppning den 1 Juli!

Vad har vi då pysslat med denna vecka kanske du tänker, jo det ska jag ge dig en liten inblick i i detta inlägg. Vi rullar inte bara gräsmattor och cyklar Berget runt förstår du.

Arbetet med våra cykelleder pågår för fullt varje dag. Vi har flera fantastiska ledbyggare som jobbar varje dag med att fixa, forma och se till att vi den 1 Juli kommer att ha våra cykelleder färdiga för dig att cykla på. Det är ett slitsamt arbete att 8h om dagen gå och kratta, hacka och rensa stenar. De gör verkligen ett helt fantastiskt jobb!
Just nu håller vi på med fyra olika leder parallellt, allt från våra gröna sköna flowled, till lite svängigare blåa leder och även en svart led med mer hoppartier.


Här är början på en blå led som viker av från den gröna flowleden och sedan slingrar sig ned under Kungs8:an vidare ned genom Nintendobacken. 


Här kommer den gröna flowleden ut i Västbacken för att sedan vika av nedåt och följa västbacken innan den viker av in i skogen mot Kungens kurva.


Ibland stöter vi på större stenar som kräver ett bra teamwork och lite jäklar annama för att lyckas få upp dem. 


En krattad del av den gröna flowleden.


En okrattad del av den gröna flowleden. 


Vi har just nu grävmaskiner igång på fyra olika ställen längs olika leder.


Våra fantastiska ledbyggare gör ett otroligt jobb med att rensa stenar och kratta till lederna.


Finare krattad cykelled får man leta efter!

Samtidigt som arbetet med våra leder pågår så jobbar och de grymma grabbarna från våra avdelningar Drift och Snö med att bygga fler broar runt om på berget. Det är inte det lättaste arbetet det heller i svåråtkomlig terräng och att få till att du som cyklist ska kunna cykla både över och under bron på ett tryggt och bra sätt. Dessutom krånglar vi ju till det ibland med att vi ska ha lite lutning och sväng på broarna för att det ska bli en skön och följsam åkning, vilket inte är helt enkelt att få till.


En bro börjar ta form. 

En av broarna som byggs runt omkring på berget. Denna är en del av den gröna flowleden och under bron passerar en svart led som det just nu också byggs på. 


Grabbarna gör ett grymt jobb med att bygga snygga och stabila broar som knyter ihop våra leder. 

Nu fick du en liten inblick i vad vi bland annat pysslar med för tillfället.

Ha en fin helg, på återseende nästa vecka!