Hej igen!

Kul att vara tillbaka. Solen skiner här i Kungsberget idag och arbetet med våra cykelleder pågår för fullt.

Idag tänker jag mig att du ska få följa med och få en liten inblick i den övre delen på vår gröna sköna flowled som kommer att gå längs med i stort sett hela berget. Den kommer att bli magiskt mysig! Det kommer att vara vår mest familjevänliga led och fokus ligger på att skapa en upplevelse där alla ska känna att man vågar ta sina första svängar nedför ett berg. Den kommer att ha ett skönt flow där du som cyklist kan njuta till fullo av vacker natur och behagliga svängar. Och jag kan nästan lova att du kommer att vara sådär härligt mystrött när du tagit dig ned för vår längsta led!

Appropå cykelleder så är vi just nu i full fart med att bestämma vad vi ska döpa de till. Har du något superförslag på namn som du tycker passar på en cykelled så släng iväg en kommentar med namnförslag på antingen vår Facebook eller Instagram. Tänk vad häftigt om just du får vara med och komma på namn till våra allra första cykelleder!

Den gröna leden ni ska få följa med i börjar direkt där du hoppar av vår 8-stols expresslift, Kungs8:an. Du glider tryggt och lätt ner mot sydsidan, svänger vänster och cyklar förbi vår Toppengrill, som för övrigt är hett tips för en mysig fika i bästa solläge uppe på toppen, men mer om det i ett annat inlägg!

Denna led kommer också att att knytas samman i ett vägskäl där du antingen kan svänga in på vår röda led eller en blå led som också är på gång att börja byggas. Väljer man att fortsätta den gröna leden så viker den av och sneddar längs med berget bort mot kungens kurva. Vid korsningen ned mot den röda leden har det också byggts en bro för att man på ett tryggt sätt ska kunna passera varandra utan risk för krockar.

Början på en bro.

En färdig bro.

Vi är just nu mer eller mindre färdig med ca 700 meter av denna ungefär 2,5 km långa flowled. Medan våra grymma medarbetare jobbar febrilt med att färdigställa arbetet, så har vi även 5 grävmaskiner igång på olika delar av berget för att göra grovjobbet med att gräva ut där lederna kommer att gå.

Här paddas det för fulla muggar för att få underlaget så hoppackat så det håller att cyklas på. 

Innan vi kan börja padda underlaget krävs ett gediget arbete med att hacka och plocka bort stenar som blivit kvar efter att grävmaskinerna grävt ut leden. Efter det så ska marken krattas och jämnas till.

Vi har flera grymma grävmaskinister igång på olika delar av leden för att göra grovjobbet med att utforma en cykelled.

Det grävs i ett rasande tempo och varje dag kommer vi lite närmare en färdig cykelled!

Ha en fin dag så ses vi på fredag med ännu ett spännande projekt!