Kungsberget betyder så mycket för oss. Varför, skall vi berätta för er nedan.

För fjärde året i rad så har vi tagit med barnen hit och för två år sedan så gjorde vi även detta till en tradition med släkt och vänner. Solen tittade fram för fjärde året i rad.  Vi älskar det! Familj, snö, sol och vänner=världsklass! 

Danijela:                                                                                                                                                                   Resan för mig börjar flera dagar innan vi ska åka. Dels för att man ska minimera risken för att glömma något viktigt men jag tycker också det är kul och blir glad av vad som väntar oss. När man får börja lägga fram allt som vi ska ha med oss. Är det något jag är bra på så är det att packa. Så är det ju med allt, det man tränar på blir man bra på. Jag utgår från en packlista som ni ska få ta del av här.

Såhär ser det ut när jag förbereder våra och barnens skidgrejer hemma. Jag utgår från packlistan och lägger ut allt på golvet (gymnastikmattan).

Jag lägger allt i små högar och utgår från min lista.

Om ni behöver en packlista att utgå ifrån så har ni denna. Lägg till neccesär med solkräm, tandborstar ,tandkräm och vanliga kläder så borde ni få med er det mesta som behövs. Om man inte hyr utrustning på plats så skriv även med: stavar, ryggskydd, skidor, hjälm, skidglasögon och pjäxor.

Ny skid-outfit för i år. Jag älskar färg men svart är så himla praktiskt, speciellt när man är iväg med barn. Detta skidställ är från en butik på Ekerö som heter Plain Vanilla.

Tacofredag med barnen och Pappa, även Nisses bästa vän Erik gästar oss i vårat mysiga kök.

Luncher spenderas oftast vid en av grillplatserna utomhus. Idag stod det korvgrillning på schemat och Morfar Hasse (min Pappa) grillade korv med bröd åt oss.

Att få följa efter barnen i skogen är så mysigt när det är plant. Jag är inte lika förtjust när det blir brant och guppigt.

Så skönt att ta sittliften upp till toppen. Att få några minuter att prata med varandra, lyssna på barnens lyckosånger eller ibland bara vila och vara tyst och titta ner på backarna.

Jag, Nisse och barnen i liften.

Nisse:

För mig är det viktigt att introducera skidåkning för mina barn. Det är en av ett fåtal färdigheter(sjövett segel/motorbåt, kulturnyfikenhet, hitta din idrott att utöva, naturintresse/kunskap & hantverksförmåga) som jag anser kommer begränsa individens upplevelser, resten av livet, om man inte får lära sig som ung. För mig som mår bra av att vara aktiv är skidåkning den ultimata semestern! Man är utomhus, man rör på sig och man har roligt. När dagen är slut äter man middag,  går utmattad och lycklig till sängs.  Så upprepas det dagen efter…….

Jag är praktiskt lagd. Jag vet att om saker skall bli av(med kontinuitet) måste man göra det enkelt för sig. Tidigare brukade vi pendla till Dalarna eller ännu högre upp för att åka skidor med familjen. Restiden(tur/retur), var 7-10 h mer per resa än att åka till KUNGSBERGET från Stockholm. Det fungerade inte att göra resan för en helg el långhelg, tycker jag. Reseprojektet blev så stort att vi inte ens gjorde det till en årlig upplevelse. För 4 år sedan ”upptäckte” vi Kungsberget.                                                   Nu, fyra år senare åker vi till Kungsberget minst 3ggr per vinter.

Kungsberget har ALLT vi önskar!

  • Resan tar ca 2h för oss.
  • Skiduthyrningen är så billig/bra att vi väljer att hyra istället för att lasta bilen full med utrustning.
  • Boendet är mycket fint och rent. Och vi kliver rakt ut i backen.
  • Pist/Liftsystemet blir man chockad av hur stort det är, första gången man besöker.
  • Det finns nedfarter för alla, oavsett hur bra du är.
  • Vi har skapat en tradition där vi får med oss släkt och vänner, så vi skapar härliga minnen tillsammans.

Vi ses i Pisten, Kram Nisse & Danijela