En lägenhet var bokad i Kungslodgen torsdag-söndag och vi skulle för första gången testa på att åka skidor med hela familjen i Kungsberget. Såhär gick det:

Vi kom fram sent på torsdagen och packade upp allt i lägenheten. Vi tittade ut över backarna, snökanonerna och pistmaskinerna som var i full gång att jobba. Ella som hade sovit några timmar i bilen upp hade svårt att somna om när det var så mycket spännande som hände i backen utanför fönstret. Så vi satt och beundrade allt som hände i över 1h innan vi gick och la oss. Hon skulle ha på sig sin skidhjälm när hon satt där i fönstret.

På fredagen vaknade vi alla upp till sol och blå himmel, vi åt en fantastisk frukost och gav oss ut i backen. Vi började med de små backarna för den mista 2 åringen. Gosedjuren i backen var mycket spännande och fina tyckte Ella. Efter bara 20 min så ville hon åka pulka, då tog vi av skidorna och åkte pulka. Det svänger snabbt i hockey (och i humöret) som man brukar säga 🙂

De äldre barnen, storasyster och storebror, anlände vid lunch och likaså våra vänner. Vi åt grillad korv med bröd och laddade upp med skidor hela eftermiddagen. Det var ganska varmt i luften och när solen skiner så blir man ju gladare, underbart!

Tack Angelica som tog med sig en pulka hemifrån så vi kunde låna den! Efter ca 2 min pulkaåkning så såg Ella en annan pulka som hon hellre ville ha (en annan färg), då fick jag ta till alla knep jag kunde för att hon inte skulle gå och ta den 🙂 Inte bara mitt barn som inte har någon större lust att ha vantar på sig även då det är lite kallt ?! 🙂

I den sköna sittliften med Pontus (Melvins bästa kompis), Melvin (min bonusson, Nisses äldsta son), Joa, Nikki och Angelica (som jag spelat många år ihop med i samma klubblag och kedja i ishockey). Vi njöt av underbar sol och bra sällskap.

Från vänster Pontus (eller som Ella säger- Ponti), Pappa Kenneth, Melvin, Evelina, Nisse, Ella och jag.

 

Underbart att få gå runt i underställ hela dagarna. Såhär såg jag och Nisse ut mestadels när vi inte hängde i backen. Vi mös. Barnen va lyckliga, vi va trötta och lyckliga. Det tar på krafterna att åka skidor med hela familjen men vi älskar det! Vi älskar att se barnen förbättras varje år, ha kul i backarna och skapa minnen tillsammans. Fantastiskt fina lägenheter i Kungslodgen, kan varmt rekommendera!! Nytt, fint, mysigt, backen utanför fönstret, skidförråd i samma hus. Vi bodde i en 8 bäddars lägenhet. Sängkläder och handdukar fanns på plats vilket sparar otroligt mycket packning samt mindre tvätt när man kommer hem. Tycker det är superlyxigt.

Mitt på dagen så vilade Ella, då passade jag eller Nisse också på att vila och ladda batterierna, så mysigt!

På lördagen började vädret lite sämre men på eftermiddagen kom solen igen. Här är en bild precis utanför vårat hus- Kungslodgen. Hela familjen åkte lite med lillasyster som tränade på att åka skidor. Fantastiskt att små 2 åringar kan börja testa och åka lite. De små pjäxorna och skidorna ser ju för roliga ut och ganska söta.

Upp för rullbandet! Efter några minuter ville Ella åka ankarliften med mig, vi testade och det funkade. Hon åkte mellan mina ben/knän och åkte ner för skidskolebacken. Hade aldrig kunna drömma om att hon skulle vilja det redan i år. Om något år vill jag att hon ska gå i skidskola så hon får lära sig åka av någon som är proffs på det. Jag kan åka skidor men de ser ju så bra ut när skidskolelärarna lär de små barnen att åka.

Melvin, Evelina och deras kompis Pontus åkte mest i Junior Snow Park, den backen låg också precis utanför våran lägenhet så vi kunde se dem åka även om vi var inne. Det var grymt! Det fanns en Big Air Bag i den packen och barnen och Nisse tyckte att det var jättekul att hoppa i det hoppet och landa mjukt. Häftigt att se dem våga göra det. Jag gjorde det inte:)

Jag hoppas man kan visa videoklipp här för detta gjorde vi när vi kom hem efter skidåkning i backen:

Film spring i korridor

Tack Kungsberget för i år! Jag hoppas verkligen att vi ses igen!

MVH Danijela med familj