Blå himmel, massa snö och skidåkning- det älskar vi! Att få se barnen åka och tycka det är roligt blir man ju lycklig av. I helgen som var åkte vi hemifrån till Kungsberget och det ska jag få äran att skriva lite mer om här. Vi blev precis lika nöjda som vi hoppats på. Lite trötta blev vi med, jag tror jag somnade tidigt varje kväll:) Jag och Nisse i lördags innan vi hämtade yngsta ifrån skidskolan.

Fantastiskt att vara 2 eller fler när man ska iväg på skidresa för det är endel att fixa med inför, under och efter. Vi har packat, packat bilen, kört, packat upp, bäddat, lagat mat, diskat, hjälp barnen, hjälpt varandra, smörjt in med solkräm, dammsugit, gjort läxor, roddat och fixat. Ja ni vet! Blir så tacksam att min Mamma å Pappa gjorde allt detta med oss (mig och mina syskon) när vi var små nu när man vet hur mycket jobb det ligger bakom. Men vilka minnen man får, både som barn och som vuxen! Tack för allt Älskling!

Vi bodde i Kungslodgen och då är det ju bara att kliva utanför dörren så är man i backen. Det är ju rena drömmen. Det kan jag varmt rekommendera. Att dessutom ha skidförrådet precis innan man kliver ut underlättar mycket när man är en hel familj.

Ella lärde sig åka skidor denna helg. Hon är 3 år nu och har åkt massor denna helg. Förra året åkte hon 20 min totalt på 4 dagar, nu åkte hon någon timme varje dag- hon hade så roligt!

Eftermiddagsåk är mina favoriter. Det känns som om man har backarna för sig själva då. Här åker jag och Nisse alla 3 barnen, Evelina, Melvin och Ella och deras två närmsta vänner Pontus och Junie.

Det finns ju luncher och så finns det luncher. Söndagens lunch serverades i en av dessa mysiga grillplatser. Det blev högrevsburgare till hela ligan. Vi åt alla luncher utomhus medans vi åt middagarna inomhus.

Det var varmt och mysigt inne vid grillplatsen.

Min Pappa var också i Kungsberget med oss. Han som lärt mig åka skidor, enormt tacksam för det.

 Så underbart att Nisses bästa kompis Erik och hans dotter Junie också kom och åkte några dagar. Nisses äldsta dotter Evelina och Junie var först ut i backen och sist in hel helgen. Jag fick följa med på några åk med dem och jag skrattade hela vägen. Jag fick åka i skogen i små banor och följa efter dem när de valde väg.

Jag fick finbesök i backen med, min gamla kedjekompis och lagkamrat Angelica (Lorsell) kom i fredags och åkte med oss i solen. Underbart att få prata gamla minnen. Angelica hade Sveriges bästa teknik och dribblade av alla jämt, tur att jag fick spela med dig på mitt lag! Jag spelade med Angelica i många år i AIK och hon avslutade sin karriär i Brynäs.

Här åker jag och Ella i guppen vid sidan av backen. Hon såg storebror och storasyster åka så och ville såklart göra likadant:)

Jag tänkte att det kan vara kul att börja lära sig med massa lek så Ella fick testa på skidlekis (skidskola för de minsta). Det tyckte hon var kul. Tack bästa Lisen för att du tar hand om alla små barn och lär dem leka och ha roligt på skidor.

Jag tyckte den lilla västen va så gullig på dem små!

För att vi skulle få plats med all packning som vi behövde i helgen så hade vi en Multivan, jag fick vara busschaufför- jag var så nöjd!

Somnar glad och tacksam efter denna underbara helg i Kungsberget- bästa skidresan!

Om ni har några frågor om helgen eller att åka till Kungsberget med familjen så finns jag på Instagram: danijelarundqvist tveka inte att fråga det ni önskar.

Kram från familjen Ekman Rundqvist