Hej,

Kul att just du kikar in och vill följa vår vistelse här på Kungsberget. Det är vi som är familjen Olars och driver Instagram kontot @aktivtfamiljeliv och sajten aktivtfamiljeliv.se. Familjen består av pappa Christian, mamma Elin, Stina 8 år, Hilding 6 år och Nils 3 år. Vi bor i Edsbyn och har som målsättning att ge våra barn en aktiv fritid och gillar att vara ute i naturen tillsammans, och vill inspirera andra till att göra detsamma. Något av det bästa hela familjen vet är att åka skidor! Det här är vårt första besök till Kungsberget, och idag har vi bekantat oss med området.

Barnen hade längtat var taggade på att få komma ut och åka skidor. De ville allra helst börja vid 8-stolsliften, så det gjorde vi. Uppe på toppen möttes vi av solen som var på väg uppåt på himlen, ett ljuvligt möte. Därför valde vi att spendera förmiddagen på sydsidan av berget, få njuta av solsken och med backar i blått och grönt som passar hela familjen. Det här är första gången sedan Nils börjat åka utan sele som vi är bortanför vår hemmabacke, så det passade bra att börja lagom svårt. Breda fina pister med lagom lutning, det klarade han galant.

När orken i de minsta benen började tryta och magarna knorra tog vi en paus för att äta. Vi bor i en lägenheten på Kungslodgen precis intill backarna. Så smidigt att ha boendet nära så att man enkelt bara kan hoppa ur skidorna och sedan kan gå in för att ta en paus och laga lunch i lugn och ro. Vi passade även på att slappa en stund innan vi gav oss ut igen.

Efter lunch tog vi Skidskoleliften upp och spanade in Nintendoland som tyvärr var stängd idag p.g.a. snöbrist. Vi hoppas att den öppnar under helgen så att vi hinner testa den.

Men barnen gillade Skidskolebacken och avstickaren in på Restaurangbacken där det fanns små hopp och boxar att åka på. Nu är vi trötta på den här vinterns milda temperaturer och brist på snö, gissar att det är fler än vi som längtar efter snö och kyla!

På eftermiddagen drog vi oss bort mot Björnbuseland för barnen ville hemskt gärna träffa Björnbusarna som de redan kvällen innan spanat in i broschyren på rummet. Det blev många goa kramar och tre lyckliga barn, alla lika glad över att få träffa honom. Här fanns också Busliften, en knappliftskarusell där barnen lekte en lång stund och skrattade gott tillsammans. Helt klart dagens höjdpunkt tyckte barnen.

Efter det så delade vi upp oss eftersom Stina var sugen på lite större utmaningar. Det gäller ju att alla i familjen kan få känna att de får lite tid att åka på sin egen nivå. Efter många vändor upp med 8-stolsliften och många härliga åk i olika backar, konstaterade Stina att Kopparbacken var hennes favorit! Vilken känsla när man som förälder kan hänga på barnen och samtidigt själv få utmanade åkning.

Nu på kvällen ser vi från fönstren i lägenheten hur backarna är upplysta och täckt av ett stort snömoln från alla snökanoner som är igång nu när det äntligen är någon minusgrad. Nu samlar vi lite god nattsömn och laddar för en ny härlig skiddag imorgon!