Barnen vaknade tidigt och var ivriga att få komma ut och åka mer skidor. Så efter vi fått frukost i magarna, och alla kläder och utrustning var på, så var vi ute i backen strax efter att liftarna öppnat. Vi började även denna dag på sydsidan av berget, återigen var det solens strålar som lockade. Och vi blev inte besvikna, förmiddagen bjöd på sagolikt vackert ljus och med bergen som i olika lager i bakgrunden. Och eftersom vi var tidigt ute var det fortfarande nypistat i backarna. Härliga åk!

Det är så roligt att se hur barnen utvecklar sin skidåkning och sina färdigheter i pisten. De inspirerar och utmanar varandra att prova nya saker och att till att bli bättre och bättre. Speciellt vår minsting Nils gör stora framsteg för varje dag han spenderar i backen. Så kul att få följa. Igår plogande och svängde han sig försiktigt ned för pisterna medan han idag vågade släppa på mera fart men ändå ha kontroll på skidorna. Och känslan att kunna åka hela familjen, alla på egen hand, är fantastisk! Mödan efter att i flera år ha kämpat på med att lära barnen åka, har äntligen gett resultat. Så ni som fortfarande kämpar, häng i!, det kommer härliga tider framöver.

Efter några timmars åkande var barnen alla tre lite frusna, så vi gick in för att värma oss en snabbis. Och vilken lycka när pappa som en överraskning bjöd på varm choklad.

Under hela natten och dagen har snökanonerna i området körts för fullt, äntligen minusgrader så att pisterna kan fyllas på med snö. Snödimman har legat tät i området, och vi gläds åt varje millimeter som fylls på i pisterna. Till helgen ser det ut att bli fin åkning!

Vi tog en sen lunch och passade på att vila trötta ben. Eftersom backarna har öppet ända till 19 på kvällen finns ändå gott om tid att hinna göra många åk till på dagen. Underställs mys och en film på iPad:en är också en mysig del av skidsemestern.

På eftermiddagen gjorde Stina och Hilding många åk genom parken där de hoppade och åkte på boxarna. Mamman i familjen ser på med hjärtat i halsgropen men imponeras av hur de vågar och hur duktiga de är. Framåt tidig kväll syntes en stor måne med svag ton av rött mot en rosa-lila kvällshimmel. Naturen är fantastisk på att smycka sig själv, och det är inte alla dagar men kan åka skidor både i soluppgång till månljuset på kvällen. Tyvärr hann vi inte fånga den på bild.

Imorgon ser barnen fram emot afterski och pjäxdans med Björnbusarna. Godnatt och tack för idag Kungsberget!